Selecteer een pagina

Geld verdienen met Instagram is hot op het moment. Steeds meer jongeren en ook volwassenen proberen via internet geld te verdienen. Social media is een ideaal platform om online geld te verdienen als blogger of social influencer. Het is voor veel jonge meisjes en jongens een droom om social influencer te worden. Door hard te werken kun jij dit ook bereiken. Zorg voor veel Instagram volgers en de rest komt vanzelf.

Een Social media influencerThijs verdient zijn geld via instagram

Een social influencer is iemand die op social media en het internet een invloed heeft op het gedrag van zijn of haar volgers. Vaak zijn dit personen met een groot aantal volgers op bijvoorbeeld Instagram. Bedrijven, webshops, verenigingen en merken betalen een influencer om producten of het merk te promoten op internet. Dit kan zijn via social media of op een website/blog. Vaak krijgt een influencer gratis producten thuisgestuurd met als doel er mee op de foto te gaan en deze foto of video op Instagram of blog te plaatsen. Zij hopen dan dat de vaak trouwe volgers van deze influencer deze producten gaan kopen.

Thijs Holtmaat (26)

Thijs Holtmaat is een bekende Nederlandse Instagram influencer. De 26-jarige Twentenaar werkte voorheen in de modellenwereld en begon zich ongeveer twee jaar geleden te verdiepen in Instagram en hoe hij hier zijn geld mee kon gaan verdienen. Thijs wilde als influencer meer geld gaan verdienen dan als model.

Dankzij een eigen Instagram-onderzoek heeft Thijs alles geleerd over Instagram en hoe het social media platform werkt. Thijs wist in een korte periode van 1.000 naar meer als 35.000 volgers te gaan. “In het begin kreeg ik geen enkele aanvraag binnen, omdat ik gewoon niet groot en bekend genoeg was. Daarna kwamen de eerste bedrijven die vroegen of ik met een shirtje of met een koptelefoon van hun wilde poseren. Deze producten mocht ik dan houden.”, Vertelt Thijs tegenover Turbantia. Nadat hij meer dan 18.000 volgers had  verzameld is Thijs pas geld gaan vragen voor gesponsorde berichten. Van de vele aanvragen die hij per maand krijgt kan hij hier prima van leven zonder in loondienst te zijn voor een baas.

Volgens Thijs kleven er ook nadelen aan Instagram. Een daarvan is de oneerlijke concurrentie. Het is op Internet mogelijk om Instagram volgers te kopen. Er zijn mensen die er hard voor werken, maar het is ook makkelijk om Instagram volgers te kopen.

Meest gelezen blogs