Selecteer een pagina

Instagram wordt wereldwijd maandelijks door 600 miljoen mensen gebruikt. Je kunt het niet hebben gemist, ook in Nederland stijgt het aantal gebruikers nog steeds in rap tempo. Er zijn in ons land meer dan 4 miljoen gebruikers en daarvan gebruikt ruim de helft de app dagelijks. Klinkt het jou als muziek in de oren om geld te verdienen met je feed? Instagram Influencer worden, hoe doe je dat?

Zakelijk gebruik

Niet alleen voor persoonlijk gebruik is Instagram een goed medium. Ook voor zakelijk gebruik zijn er veel mogelijkheden. Het is de perfecte manier om je bedrijf of merk visueel te presenteren. Het is geen verrassing dat je met een Instagram post verkoop goed kunt stimuleren. Via je feed kun je je Instagram volgers verwennen met mooie foto’s en video’s en je verkoopcijfers tegelijkertijd verbeteren. Instagramgebruikers hebben een positieve en vrolijke vibe. Geen zin in negatieve comments of een nare sfeer? Dan zit je hier goed.

Algoritme

Er wordt dagelijks veel gepost op social media, dus ook op Instagram. Gelukkig hoef je niet te verzuipen in deze enorme bak met content. Door het algoritme dat Instagram heeft ontwikkeld ligt de nadruk niet op de meest recente posts, maar op de meest relevante. Je wil natuurlijk eerst zien wat je vrienden aan het doen zijn. De selfies van wildvreemden kunnen wel even wachten. Handig, maar voor bedrijven is dit wel een uitdaging. Hoe zorg je voor relevante content zodat je gevonden wordt door je doelgroep?

Oplossing

Een Instagram Influencer kan hierin een wereld van verschil maken. Een Instagram Influencer is vaak ook blogger en heeft veel kennis van een bepaald product of doelgroep. Dit soort online persoonlijkheden hebben vaak honderdduizenden volgers en een post krijgt dan ook duizenden likes. Je kunt je wel voorstellen wat voor boost een samenwerking met een Instagram Influencer voor jouw bedrijf of merk kan betekenen.

Volg je hart als Instagram Influencer

Ben jij dagelijks met je Instagram feed bezig en droom je ervan om daar ook geld mee te kunnen verdienen? Hoe simpel het ook klinkt: kies alleen voor een onderwerp dat je leuk vindt. Je zult er veel tijd aan kwijt zijn, elke dag weer. Om een band op te kunnen bouwen met je volgers moet het onderwerp van je Instagram echt bij je passen. Of je nu van koken, knutselen, sport of mode houdt, als Instagram Influencer moet je content echt en authentiek overkomen. Dat geldt niet alleen voor je foto’s en video’s. Natuurlijk zijn die belangrijk, maar zorg ook voor originele captions. Pas dan zorg je voor een mooie feed voor je volgers.

Hoge kwaliteit

Denk niet dat je het wel redt met het posten van veel foto’s zonder erover na te denken. Je moet ze strategisch kiezen, en ze moeten ook onderling als in een thema bij elkaar passen. Een investering in een goed fotobewerkingsprogramma is dus geen overbodige luxe. De lat ligt hoog, maar het resultaat van een visueel aantrekkelijke Instagram feed mag er zijn. Drie keer per week een ijzersterke post is beter dan dagelijkse content van laag niveau. Zorg dat je je aan de frequentie kunt houden en kies voor kwaliteit. Quality over quantity, onthou die.

Hashtags

Wist je dat 70% van alle content op Instagram ongezien uit de feeds verdwijnt? Als jouw content niet gevonden wordt door je doelgroep is al je moeite voor niets. De grootste fout die je op Instagram kunt maken is om geen hashtags te gebruiken. Het is de ideale manier om je bereik te vergroten, dus eeuwig zonde als je ze niet inzet. Per post kun je er 30 gebruiken. Niet alleen je volgers maar ook zoekmachines zijn dol op hashtags, dus kies ze strategisch. Vergeet niet dat ze altijd bij je foto moeten passen om van toegevoegde waarde te zijn.

Actie is reactie

De kracht van social media zit in de mogelijkheden tot interactie. Dat geldt ook voor Instagram. Zonder betrokken volgers is jouw mooie feed helaas niets waard, want ze zijn dan volgens het slimme algoritme van Instagram niet relevant. Je post zijn optimaal vindbaar als je reacties, shares en likes ontvangt. Reageer dus ook vooral terug op een ontvangen comment. Ook het taggen van merken waarvan jij denkt dat ze bij jouw foto’s passen is een slimme zet als je geld wil verdienen als Instagram Influencer. Een beetje eng misschien, maar het is vooral en kwestie van durven en doorzetten. Veel Instagram influencers zijn begonnen met Instagram volgers te kopen, omdat ze op deze manier hun account een boost hebben gegeven.

Meest gelezen blogs